Vergadertechnieken
  • DSC_3911.jpg
  • DSC_3900.jpg
  • DSC_3932.jpg
  • DSC_0015.jpg
  • DSC_3849.jpg
  • " Onder de bevlogen leiding van Natasja van Moorst hebben we met een groep POH’s GGZ, kennis gemaakt met Reflecting Team Intervisie. Dit heeft nieuwe inzichten opgeleverd en we hebben ontdekt dat de methode ook geschikt is voor wat grotere intervisiegroepen. " Arnoud Frericks, Programmacoördinator Scholingen SHL-Groep

Wil je invloed uitoefenen op de kwaliteit van de werksituatie binnen de organisatie? De training vergadertechnieken kan daarbij helpen. 

In organisaties waar veel mensen met elkaar samenwerken is onderlinge afstemming op verschillende niveaus immers noodzakelijk: binnen het team, multidisciplinair, binnen projecten. 

 

Resultaat van de training

Na de training ben je in staat doelgericht een vergadering voor te zitten of er aan deel te nemen. Je leert hoe je een vergadering goed voorbereidt. Daarnaast leer je hoe je een vergadering positief kunt beïnvloeden, zodat deze binnen de afgesproken tijd gehouden wordt. Ook leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat binnen de tijd alle agendapunten worden behandeld en afgehandeld.

Voor wie?

Medewerkers die als deelnemer of als voorzitter van een werkoverleg of vergadering hun vergadertechnieken willen verbeteren. 

Inhoud

Om een vergadering effectief en efficiënt te laten verlopen is er een belangrijke rol weg gelegd voor de voorzitter, maar zeker ook voor de deelnemers. In deze training wordt ingegaan op enkele belangrijke aspecten van vergaderen. Aan de orde komen de elementen van een vergadering of werkoverleg: de inhoud, het proces en de procedure. 

Werkwijze

Tijdens de training wordt vooral aandacht besteed aan de praktijk van efficiënt vergaderen. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat zij voorafgaand aan de start van de bijeenkomst de hand-out met theorie hebben bestudeerd. Tijdens de training wordt dan vooral geoefend met verschillende vergadertechnieken in verschillende rollen a.d.h.v. casuïstiek.

 

Tijdsduur: 1 dagdeel van 4 uur. Het bestuderen van de theorie kost ongeveer 1 uur. 

persoonlijke wegwijzer

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403
      

 

Webdesign: Visual Thinking