Team APK
Onze nieuwsbrief al gelezen? Lees hier

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van allerlei interessante thema’s op het gebied van Persoonlijke -, Team- en Organisatie ontwikkeling!
Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
 • DSC00290.jpg
 • DSC_3854.jpg
 • DSC_3906.jpg
 • DSC_3913.jpg
 • DSC_3899.jpg
 • "Paula en Natasja hebben met hun laagdrempelige en soms ook confronterende aanpak een enorme prikkel gegeven om meer openheid en ruimte te creëren in ons gevarieerde team. Een aanrader voor elk team! " Chantal Boeijen / Barbara Krijnen Hoofd Datamanagement
 • "Deelnemers waren er zich na de training van bewust hoe ze overkomen op een klant en welke invloed ze hebben in een contractbeslissing. Ze ontdekten daarbij hun 'kracht' te benutten en hun 'allergie' te omzeilen." Marco Visser City Box
 • "Het doorbreken van de oude cultuur was een uitdaging, maar met Pontier&vanMoorst is de samenwerking van het team van een mager zesje naar een 7,5 gegaan!" 

  Teamleider Jolanda Timmermans St.Elisabeth

Maak van je team een vitaal team dat geïnspireerd met elkaar samenwerkt! 

 

 

 Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het loont om te investeren in medewerkers.
Zij kunnen zorgen voor een omzetstijging van 20 %!
(uit onderzoek van Prof. Volberda,
hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid uit tijdschrift InVorm van Transvorm).

HET PROBLEEM IN TEAMS….

Om als team goed te kunnen presteren moet iedereen in vorm zijn. Maar wat wij veel zien in teams is dat medewerkers in „de overlevingsstand” staan: ze werken te lang, te hard door. In die overlevingsstand komen er stresshormonen vrij waardoor teamleden soms een kort lontje krijgen of niet meer helemaal scherp reageren, elkaar geen feedback geven of grenzen stellen. En dáár heeft vervolgens het hele team last van.

Binnen veel teams is er te weinig aandacht voor rust, ruimte, herstel en voor elkaar. In plaats daarvan schiet iedereen door. En zo kan het zijn dat ze van de overlevingsstand naar een ziekmelding of burn-out gaan. En wat je bij een collega met een aankomende burn-out kunt zien: ze gaan zich isoleren, verliezen hun zelfvertrouwen. Heel vervelend voor de persoon in kwestie, maar óók voor het team. Want zo’n collega heeft een gebrek aan relativeringsvermogen, maakt alles groot, verliest de humor, wordt cynisch. En natúúrlijk heeft dat effect op de anderen. Voor je het weet staat zo’n heel team in de overlevingsstand. Ze werken niet meer op de manier waarop ze zouden willen werken, want daar is een helder brein, een volledige focus en een enthousiaste inzet voor nodig.

Om te kunnen presteren heb je iedereen nodig. Als er twee uit vorm zijn tijdens het werk, werk je niet lekker samen. Het is belangrijk met elkaar een cultuur te creëren waarin mensen uit vorm mogen zijn, waarin mensen dat van elkaar herkennen, en elkaar daar vervolgens mee kunnen helpen.”

Soms lijkt het zorgen voor de bewoner of patiënt belangrijker dan het zorgen voor je collega of sterker nog het zorgen voor jezelf, je grenzen bewaken en daarover respectvol communiceren met elkaar.

ONZE VISIE….

Pontier&vanMoorst ondersteunt zorg- en zorggerelateerde organisaties op weg naar succes door het coachen en trainen van hun medewerkers, teams en managers op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, zelfregie en teamprestaties. Want wij vinden dat de verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid primair bij medewerkers en teams zelf ligt!

Wij doen dat m.b.v. de menselijke APK voor uw zorginstelling: A van Aandacht, de P van Persoonlijk en de K van Kwaliteit. Pontier&vanMoorst begeleidt uw zorgteam vitaal en veerkrachtig naar de top! 

Beeldmerk menselijke APK voor de zorg

In een wereld vol veranderingen wordt onder grote druk gewerkt. Organisaties vragen topprestaties, veel verantwoordelijkheid en steeds meer zelfsturing van hun medewerkers. Vitale, gemotiveerde en competente medewerkers zijn noodzakelijk om mee te bewegen met ontwikkelingen binnen organisaties. Daar heb je voldoening, veerkracht en verbinding voor nodig.

 • Voldoening: werken met Energie, Passie en Plezier. Werken met plezier is de smeerolie van een organisatie. Zorgt voor bevlogen medewerkers.
 • Veerkracht:wat heb ik nodig om mijn veerkracht te versterken. Wie ben ik, wat kan ik, wie is mijn team, waar wil ik naar toe en waar ligt mijn invloed.
 • Verbinding:een team dat met elkaar de verbinding zoekt heeft vertrouwen in elkaar en zoekt de verbinding met de organisatie doelen

 

Wij hebben ons laten inspireren door o.a. de positieve psychologie. Die is gericht op veerkracht, optimaal functioneren en positieve gezondheid. De positieve psychologie richt zich op het versterken van de mogelijkheden van de mens en teams om een plezierig, zinvol en (op de ander) betrokken leven te leiden. Vanuit deze gedachtegang wordt niet alleen geïnvesteerd in preventie, maar wordt vooral gebruik gemaakt van interventies die een versterkend effect hebben op de VITALITEIT van teams en hun medewerkers. 

 team1 team2

Bekijk ook ons trainingsaanbod

Communicatietrainingen, leiderschap- en managementtrainingen, persoonlijke effectiviteittrainingen of trainingen voor interne trainers? Pontier&vanMoorst heeft een passend aanbod.

 

Trainingen

 

Vragen?

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403

mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

contact

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403

 linkedin  fb  twitter

 

Webdesign: Visual Thinking