Team
Onze nieuwsbrief al gelezen? Lees hier

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van allerlei interessante thema’s op het gebied van Persoonlijke -, Team- en Organisatie ontwikkeling!
Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
 • DSC_3906.jpg
 • DSC_3899.jpg
 • DSC_3854.jpg
 • DSC_3913.jpg
 • DSC00290.jpg
 • "Paula en Natasja hebben met hun laagdrempelige en soms ook confronterende aanpak een enorme prikkel gegeven om meer openheid en ruimte te creëren in ons gevarieerde team. Een aanrader voor elk team! " Chantal Boeijen / Barbara Krijnen Hoofd Datamanagement

Maak van je team een team dat geïnspireerd met elkaar samenwerkt! 

 

 

 Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het loont om te investeren in medewerkers.
Zij kunnen zorgen voor een omzetstijging van 20 %!
(uit onderzoek van Prof. Volberda,
hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid uit tijdschrift InVorm van Transvorm).

DE VRAAG VAN HET TEAM….

Wij zien dat veel medewerkers in „de overlevingsstand” staan: ze werken te lang en te hard door.  Met alle ontwikkelingen die op ze af blijven komen wordt er een flink beroep gedaan op hun veranderingsbereidheid.

In die overlevingsstand komen er vaak stresshormonen vrij waardoor teamleden soms een kort lontje krijgen of niet meer helemaal scherp reageren, elkaar geen feedback geven of grenzen stellen. Ze werken niet meer op de manier waarop ze zouden willen werken, want daar is een helder brein, een volledige focus en een enthousiaste inzet voor nodig. En dáár heeft vervolgens het hele team last van. Soms lijkt het zorgen voor de bewoner of patiënt belangrijker dan het zorgen voor je collega of sterker nog het zorgen voor jezelf, je grenzen bewaken en daarover respectvol communiceren met elkaar.

Vragen van het team zijn:

 • Kan het team nog in ontwikkeling komen zodanig dat het past binnen de toekomstvisie van de organisatie ontwikkeling?
 • Welke competenties heeft het team en het individu (nodig) om te groeien naar de professional nieuwe stijl?
 • Hoe krijgen we het team naar een meer verantwoordelijke attitude zodat de teamleden een voorbeeld zijn richting klanten, cliënten of patiënten.  
 • Wat heeft het team nog nodig aan coaching en training om naar een krachtig of zelfsturend team te groeien?
 • Hoe kunnen we de niet effectieve communicatiepatronen doorbreken?
 • Hoe creëren we een gevoel van urgentie bij dit team dat er echt verandering moet komen? 

 

ONZE VISIE….

Pontier&vanMoorst ondersteunt zorg- en zorggerelateerde organisaties op weg naar succes door het coachen en trainen van hun medewerkers, teams en managers op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, zelfregie en teamprestaties. Want wij vinden dat de verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid primair bij medewerkers en teams zelf ligt!

In een wereld vol veranderingen wordt onder grote druk gewerkt. Organisaties vragen topprestaties, veel verantwoordelijkheid en steeds meer zelfsturing van hun medewerkers. Vitale, gemotiveerde en competente medewerkers zijn noodzakelijk om mee te bewegen met ontwikkelingen binnen organisaties. 
Daar heb je voldoening, veerkracht en verbinding voor nodig.

 • Voldoening: werken met Energie, Passie en Plezier. Werken met plezier is de smeerolie van een organisatie. Zorgt voor bevlogen medewerkers.
 • Veerkracht: wat heb ik nodig om mijn veerkracht te versterken. Wie ben ik, wat kan ik, wie is mijn team, waar wil ik naar toe en waar ligt mijn invloed.
 • Verbinding: een team dat met elkaar de verbinding zoekt heeft vertrouwen in elkaar en zoekt de verbinding met de organisatie doelen

Wij hebben ons laten inspireren door o.a. de positieve psychologie. Die is gericht op veerkracht, optimaal functioneren en positieve gezondheid. De positieve psychologie richt zich op het versterken van de mogelijkheden van de mens en teams om een plezierig, zinvol en (op de ander) betrokken leven te leiden. Vanuit deze gedachtegang wordt niet alleen geïnvesteerd in preventie, maar wordt vooral gebruik gemaakt van interventies die een versterkend effect hebben op de VITALITEIT van teams en hun medewerkers. 

Onze aanpak

Wij laten het team succesvol samenwerken met behulp van een TEAM APK. Kan jouw team wel een TEAM APK gebruiken? Lees hier wat de TEAM APK inhoudt.  


 team1 team2

Vragen?

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403

mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

contact

diverse3.jpg

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403
      

 

Webdesign: Visual Thinking