ZorgSamen Plezier Balans

Herken je dit?

De gezondheidszorg is volop in ontwikkeling en beweging. Het tekort aan zorgprofessionals, de hoge werkdruk en de continue bezuinigingen maken je werk niet altijd gemakkelijker. Het is vaak een tandje bijzetten – ook als dat eigenlijk niet meer kan. Niet voor niets hebben medewerkers in de zorg een verhoogd risico op burn-out.

Dan wil je ook nog eens alle ballen de lucht in houden. Je vindt het lastig om ‘nee’ te zeggen. Je vraagt je af: Hoe trek ik een grens in wat voor mij acceptabel is? Hoe maak ik de juiste keuzes als het gaat om de balans werk/privé?

En op het werk puilen de in-boxen en to-do lijsten uit, de agenda zit de komende maanden al vol met afspraken. Er is veel informatie beschikbaar en je wordt voortdurend belaagd met mails, apps en andere berichten via social media en hebben het idee voortdurend beschikbaar te moeten zijn. Hoe krijg je als zorgprofessional meer invloed/grip op de keuzes die je wilt maken en kun je met aandacht aanwezig zijn voor bewoners, medewerkers, collega’s en teams?

En dan werk je ook nog in een team. Gezond samen werken speelt in elk team een belangrijke rol. Gezonde medewerkers kunnen betere zorg leveren. Een laag ziekteverzuim maakt dat cliënten elke dag vertrouwde gezichten zien van medewerkers die weten wat voor hen belangrijk is. Prettig werken heeft invloed op het welbevinden van medewerkers en andersom. Goed samenwerken in een stabiele bezetting is prettig, leidt tot kwalitatief goed werk en verkleint de kans op fouten.

knop 1

 

In 1 dag heb je je toolbox uitgebreid met minstens 4 belangrijke tools om zelf of samen met je team er voor te zorgen dat je op korte en lange termijn met plezier blijft werken in de zorg. Voor alle zorgprofessionals in Nederland!

Je ontdekt:                                                                                 

  • Wat de elementen zijn uit de Positieve Psychologie die jou energie en plezier geven in het werk en hoe jij en jouw team die inzichten kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk.
  • Wat voor jou de stress signalen zijn en je onderzoekt de helpende en niet helpende strategieën. We maken gebruik van een overzichtelijk schema: Stressindicatoren/Acties en strategieën
  • Tools voor mentale veerkracht: d.m.v. Mindfulness, ACT en Zelfcompassie.
  • Je krijgt inzicht wat een effectieve en efficiënte manier van werken is met het oog op keuzes maken, de juiste doelen en prioriteiten stellen en voldoende balans tussen inspanning en ontspanning. Zodat je jezelf minder verliest in de drukte van alledag en écht grip krijgt op jouw agenda d.m.v. het Eisenhower schema.
  • Je leert hoe je een “thermometersessie” kan doen met je team.

 

4 tools

 

Tot slot: Met behulp van een actieplan maak je de vertaalslag naar jouw praktijk!

Voor deze dag kun je je samen met je team aanmelden of je kunt je individueel inschrijven.

DATUM: 8 OKTOBER 

Tijd van 9.00-16.30uur. Locatie in de omgeving van Rijen.

aanmeld knop

Je kunt deze training ook samen met je team volgen. Meer info? Bel of mail ons!