Nieuwsbrieven
Onze nieuwsbrief al gelezen? Lees hier

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van allerlei interessante thema’s op het gebied van Persoonlijke -, Team- en Organisatie ontwikkeling!
Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
donderdag, 16 juli 2015 12:52

Nieuwsbrief juli 2015

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Zomer nieuwsbrief met gratis e-book !
Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
Op het moment van h et schrijven van deze zomernieuwsbrief, hebben we de top van de hittegolf achter de rug, ongekende tropische temperaturen zorgden voor zwoele zomeravonden. Juli is voor ons een mooie periode om tijd te nemen om te reflecteren en vooruit te blikken en nieuwe plannen te maken. Met twee opdrachten op het gebied van TeamAnalyse en procesbegeleiding  zijn we nog lekker aan de slag en kijken we uit naar de vakantie die in zicht is. We laden de batterij voor het najaar weer op zodat we jullie volop kunnen inspireren. 

Na de vakanties verdiepen we ons in een nieuw project: Zelfzorg Ondersteund (ZO!) We gaan het komend half jaar aan de slag voor een zorggroep waar we al eerder de scholing Leefstijl Beïnvloeden van de patiënt mochten verzorgen. 
ZO! realiseert ondersteunde zelfzorg door krachtenbundeling van vertegenwoordigers van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Ondersteunende zelfzorg betekent dat patiënten samen met hun zorgverleners werken aan hun gezondheid dankzij ICT, hulpmiddelen en hun omgeving. Voor deze zorggroep ontwikkelen we een scholing op het gebied van "Shared Discision making", coaching on the job en begeleide intervisie voor de huisartsen en praktijkondersteuners die deelnemen aan de pilot. Weer een mooie uitdaging! 
In onze blogs delen we onze ervaringen in training en teamcoaching en willen we die ervaringen koppelen aan theoretische inzichten of ontwikkelingen. In onze laatste blog kun je lezen over onze ervaringen met gastgerichtheid in het EZT: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis: Gastgerichtheid? Geen woorden maar daden!
Trots op ons nieuwe E-book:
de 8 geheimen van de positieve psychologie!

Naar aanleiding van het volgen van de opleiding positieve psychologie laten we jullie ontdekken wat de 8 geheimen zijn van de positieve psychologie, een boek vol inspiratie en oefeningen. Nieuwsgierig? Download hier het gratis E book

 

Pontier&vanMoorst in beweging...
  • Natasja heeft de opleiding positieve psychologie afgerond. Veel van de inspiratie die we hebben opgedaan lees je in ons nieuwe E-book de 8 geheimen van de positieve psychologie!
  • Paula heeft de opleiding tot ACT- trainer inmiddels afgerond en gaat in november de vervolg en verdiepingsopleiding m.b.t. ACT doen. ACT staat voor Acceptance and Commitment training. ACT is een nieuwe stroming binnen de psychologie die op een aantal vlakken verschilt van andere stromingen. Het belangrijkste verschil is dat ACT niet doet aan ‘positief denken’. Vaak proberen we onze problemen te bestrijden met gedachten die zeggen ‘dat het allemaal wel goed komt’  en ‘dat we ons gewoon niet zo moeten aanstellen’. Maar volgens ACT werkt dit helemaal niet. Je kunt wel denken dat je problemen niet bestaan, maar daarmee los je je problemen niet op. En dus help je jezelf het beste door problemen te erkennen. Dit kun je doen door erover te praten, en vooral door te proberen om niet direct op zoek te gaan naar oplossingen...
Al deze nieuwe inzichten hebben ons heel erg geïnspireerd en hebben we meegenomen bij de ontwikkeling van onze korte en krachtige workshops!
In ACTIE met ACT! In samenwerking met de boekhandel BRUNA in Rijen gaan we een introductie workshop geven. In het najaar geven we iedereen de gelegenheid om de ACT-principes en technieken echt onder de knie te krijgen. Houd onze Facebook pagina en website in de gaten!

In mei en juni hebben we met veel plezier een aantal korte en krachtige workshops gegeven over Vitaliteit, Werken met energie en plezier en de APK voor teams. De reacties van de deelnemers waren zeer positief en aangezien zij weer volop aan de slag kunnen met de opgedane kennis en inspiratie hebben we voor het najaar weer nieuwe data gepland:

NIEUW: Vitale teams met V4!
Hoe kun jij, met jouw team, ook op een gezonde/vitale manier langer werken en met energie en plezier in je werk alle ontwikkelingen en veranderingen het hoofd bieden? Dat willen jij en je team toch ook? In deze krachtige introductieworkshop maak je kennis met de pijlers van vitaliteit "V4" : Verbinding, Voldoening, Veerkracht en een Volop Mindful leven! 
Donderdag 17 september van 19.00-21.30uur.

Nooit meer lastige gesprekken!
Donderdag 24 september van 13.30-16.30 uur.

Werken met energie en plezier!.
Donderdag 1 oktober van 19.00-21.30 uur.

Maak je team APK-proof!
Dinsdag 13 oktober van 19.00-21.30uur.

Bouwen aan Vitale Kracht!
Donderdag 22 oktober van 19.00-21.30 uur.
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2015 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 

Lees 1828 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Aanmelden/afmelden nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt gratis het Persoonlijke Stijl (DISC) Beknopt Profiel. 

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief.  Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
 

 

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403

 linkedin  fb  twitter

 

Webdesign: Visual Thinking