Blog
Onze nieuwsbrief al gelezen? Lees hier

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van allerlei interessante thema’s op het gebied van Persoonlijke -, Team- en Organisatie ontwikkeling!
Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
Pontier&vanMoorst

Pontier&vanMoorst

donderdag, 11 januari 2018 14:14

Welk succes vier jij het nieuwe jaar?

 
Pontier&vanMoorst
Pontier&vanMoorst tien jaar succesvol!
 
Alweer 10 jaar geleden namen we als collega's van het TweeStedenziekenhuis (nu ETZ) het besluit om samen verder te gaan als Pontier&vanMoorst
In de afgelopen 10 jaar hebben we veel vertrouwen gekregen van opdrachtgevers uit ons netwerk, zowel vanuit het ziekenhuis als daarbuiten. Een enorme diversiteit aan opdrachten hebben wij uitgevoerd waarbij het in de kern gaat om het realiseren van een gedragsverandering zowel op individueel als teamniveau. De vragen variëren van omgaan met agressie tot werkconferenties, van begeleiden bij fusie trajecten tot klantgerichtheidstrainingen etc. De laatste jaren worden we veel gevraagd voor het coachen van teams in de zorg. En in teamcoaching zijn wij toch wel een kei en kunnen we wel met trots zeggen dat we ons ontwikkeld hebben tot de APK-teamexperts!. Wij willen alle klanten en opdrachtgevers hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen!

Een kijkje in keuken van Pontier&vanMoorst!

Teamcoaching in de wijkzorg wordt vervolgd tot juni 2018!
Als interim teamcoach coachen we bij Savant-zorg, een grote zorgaanbieder in het Oosten van Brabant, 5 koploperteams in de wijkzorg in hun stappen naar zelfstandige teams. We ontmoeten teams met een enorme gedrevenheid en hart voor de zaak die zich ontwikkelen naar een grotere mate van zelfstandigheid, eigenaarschap en zelfregie. 

Dit gaat niet zonder vallen en opstaan en de kunst is daarvan te leren en erover te communiceren. Fijn dat er voor deze teams een coach beschikbaar is die mee kan kijken en onderzoekt waar al successen zijn geboekt en hoe die successen helpend kunnen zijn in de vervolgstappen! Tevens hebben we een adviesrol in dit veranderingstraject. 
We hebben er een blog over geschreven die je hier kunt lezen
_____________________________________________________________________________
Leiderschapstraject in tijden van verandering: we zijn gestart!

Samen fijner leven, door oprechte aandacht te geven, door écht te kijken naar de mens, naar onze klant en écht te willen weten wat hem heeft gemaakt tot wie hij nu is en wat hij wenst, maken wij het leven van onze klanten fijner ...'

Dit is de droom van De Riethorst Stromenland, een zorgorganisatie in het midden van het land. Deze organisatie heeft ons gevraagd een Leiderschapstraject te ontwikkelen om de managers in deze organisatie de handvatten te bieden, de inzichten te geven, de dialoog met elkaar aan te gaan om het nieuwe Strategisch beleid te vertalen naar hun afdelingen en teams.

Het traject hebben we  als volgt opgezet: 
* 3 trainingen van 1.5 dag op  het gebied van persoonlijke effectiviteit, coachend leiderschap en verandermanagement. Uiteraard maken we gebruik van de  Persoonlijke Stijl Analyse gebaseerd op de DISC !
* 3 strippen voor een persoonlijk coaching gesprek voor iedere manager
* 3 Action Learning Team bijeenkomsten voor 3 groepen waarin vorm gegeven wordt aan thema's als: hoe zetten we de klant voorop, hoe faciliteren we eigenaarschap en regie en het concretiseren van de kernwaarden in waarneembaar gedrag.
* daarnaast is er ruimte voor vakinhoudelijke modules. 
 
De betrokken managers zijn enthousiast en gemotiveerd aan de slag gegaan. In de 1e module zijn ze gestart met het ontwikkelen van hun persoonlijk visie op Leiderschap. Indrukwekkende persoonlijke presentaties, ieder op zijn of haar eigen manier. 
_____________________________________________________________________________
Een succesvol team dat pro-actief aan de slag gaat met teamontwikkeling
 
I
n maart van 2017 schreven wij deze blog omdat wij het bijzonder vinden als organisaties niet wachten tot er gedoe is maar pro-actief aan de slag gaat met de organisatie- en teamontwikkeling. Het doel van de teamcoaching bij Puur Zorg is: onderzoeken hoe de directie meer los kan komen van de operationele zaken, ontwikkelen naar een stijl zodat de medewerkers van het team meer ruimte krijgen en deze ruimte ook benutten om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, balans bewaken in het team zodat de teamleden flexibel meebewegen bij pieken en dalen in werkdruk, de goede sfeer die binnen het team is en het enthousiasme en de betrokkenheid van iedereen waarborgen.
We begeleiden dit traject op verschillende wijzes: 1 op 1 coaching, gezamenlijke kick-off, teamcoaching, workshops op maat  op het gebied van veerkracht en coachend leiderschap. Ook hier maken we gebruik van de Persoonlijke Stijl Analyse gebaseerd op de DISC waardoor er in korte tijd snel een verdiepingsslag kan worden gemaakt! Veel succes Team van Puur Zorg, wij hebben er zin in!
____________________________________________________________________________

Interessant voor jou of jouw organisatie? 
Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers
http://www.loopbaan-visie.nl/nl/lv-actueel/tijdelijke-subsidieregeling-ontwikkeladvies-vijfenveertigplussers

_____________________________________________________________
 
Wij wensen jullie een schitterend 2018!


Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in)!
 
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2018 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp
woensdag, 12 juli 2017 13:24

Wat ga jij doen deze zomer?

 

Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
 
Wat ga jij doen deze zomer...?    
We zijn inmiddels beland in de maand juli, de zomerperiode. Voor ons het begin van een periode dat het wat rustiger is, terug te blikken en vooral vooruit te blikken. Welke trends en ontwikkelingen zien we, waar liggen onze wensen en verlangens, hoe spelen we zo goed mogelijk in op alle ontwikkelingen bij al onze (potentiële) klanten? En vooral ook weer pas op de plaats, even stil staan bij jezelf, genieten van vrienden en familie op mooie plekken in binnen- of buitenland.Hoe ziet jouw zomer er uit?
En we hebben niet stil gezeten: we hebben weer een mooi aanbod voor het najaar en we hebben geen zomerstop voor inschrijvingen, dus meld je snel aan voor 1 van onze interessante workshops of trainingen! 
Positieve Gezondheid
Van 'gezondheid als afwezigheid van ziekte' naar 'positieve gezondheid met zes dimensies'. 
Waarschijnlijk heb je de afgelopen tijd ook gehoord over Positieve Gezondheid. We merken dat steeds meer organisaties de visie van Machteld Huber onderschrijven. Dat Gezondheid meer is dan alleen lichamelijke functies. 
 . 

Resultaten uit het onderzoek van Huber

 • In het nieuwe concept van gezondheid staat de mens centraal, niet de ziekte.
 • Mensen voelen zich in hun kracht aangesproken en niet in hun zwakte.
 • Misschien heeft iemand wel een diagnose van een ziekte, maar er is een heel groot gebied waar hij of zij wel gezond is.
 • Die gezondheid kan nog versterkt worden.
 • Positieve gezondheid bestaat uit zes dimensies: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, de spiritueel-existentiële dimensie, kwaliteit van leven, sociaal-maatschappelijk participeren en dagelijks functioneren.
Pontier&vanMoorst kan voor elk team of organisaties een aanbod op maat maken t.a.v. deze 6 dimensies. Zij zijn opgeleid vanuit de Positieve Psychologie, ACT en Mindfulness dat een enorme verscheidenheid biedt aan tools, metaforen en oefeningen om concreet aan de slag te gaan met het thema Positieve Gezondheid. Voor de medewerkers in jouw organisatie, voor de patiënten, cliënten of bewoners waar je dagelijks mee werkt!
Vraag hier vrijblijvend een gesprek aan: 

"Ik maak graag gebruik van een oriënterend gesprek over Positieve Gezondheid in onze organisatie!"
_____________________________________________________________________________
Het trainingsaanbod voor het najaar op de website!
In het najaar hebben we weer een prachtig aanbod voor jou! Kijk snel in onze agenda of er iets voor jou of jullie team bijzit...

Pontier&vanMoorst in beweging...!
In onze vorige nieuwsbrief hebben we jullie al iets laten weten over onze nieuwe stappen naast Pontier&vanMoorst en wij staan niet stil... 
Op 6 juli heeft Natasja examen gedaan voor haar opleiding en is MoreHappy-jongerencoaching geboren! Zij gunt alle jongeren een jeugd waarin ze leren met leuke en minder leuke dingen in het leven om te gaan en daardoor lekker in hun vel zitten. Vandaar het motto: leuk leren en lekker leven in de 21e eeuw! Natasja kijkt er naar uit om ook met jongeren van 10-20 aan de slag te gaan. "Ze zijn zo heerlijk impulsief, puur en creatief!"
Na de zomer  wordt de website gelanceerd en eind van het jaar staat er een prachtig programma om jongeren te helpen bij het leren leren. Mocht je een jongerencoach zoeken voor jouw puber laat het Natasja dan weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we plannen een kosteloos intakegesprek!  
Paula is in mei gestart met het geven van Mindfulnesstraining. De kick-off voor haar nieuwe activiteiten van PantaRheis. De website is in ontwikkeling en we verwachten na de zomer jullie kennis te laten maken met de nieuwe website van PantaRheis. Je kunt al wel haar facebookpagina liken ;-) 
Hier vind je de data voor de Mindfulness Training in het najaar van 2017.

Teamontwikkeling:
Het afgelopen half jaar mochten we diverse teams begeleiden in hun ontwikkeling door korte of langere trajecten voor o.a. thuiszorg, dagbesteding voor gehandicapten, een team dat zich bezighoudt met data-analyse en een team van teamleiders in een ziekenhuis en een specialistenteam. Grote en kleine teams. Elk team heeft zijn eigen specifieke vraag en elk aanbod is maatwerk. Dat maakt ons werk zo leuk! In het verleden hebben we al enkele blogs geschreven hierover. Lees hier de blogs:
 1. Een groot of klein team maakt dat uit?  
 2. Wat als eigenbelang boven team-en organisatiebelang staat?  
 3. 6 stappen om negativiteit in een team om te buigen!   


Inspiratie vanuit de Positieve Psychologie voor een team...   
We vinden het altijd fijn om leuke oefeningen met jullie te delen die voor ons goed hebben gewerkt bij een team in ontwikkeling. De volgende oefening komt ook uit de Positieve Psychologie en heeft al veel leuke reacties opgeleverd:

Stel dat Pontier&vanMoorst jullie op Schiphol tegenkomt en hoort dat jullie een prijs gaan ophalen omdat jullie het beste en meest creatieve team van Nederland geworden zijn. Als je een prijs op haalt hoort daar een toespraakje bij.
 • Wat gaan jullie in die toespraak zeggen over hoe jullie werken als beste en meest creatieve team?
 • Wat gaan jullie zeggen over hoe je dat voor elkaar gekregen hebben?
 • Welke obstakels kwamen jullie tegen en hoe hebben jullie die overwonnen? 
 • En wie gaan jullie bedanken?
________________________________________________________________
 
___ 

Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in)!
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2017 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp
vrijdag, 02 juni 2017 13:24

Doe gratis de ACT NOW Challenge

 

Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst

 Wil je meer uit het leven halen?
Wil je meer plezier en voldoening in je leven?
Wil je meer veerkracht in het omgaan met (lastige) situaties?

En herken je dit? 
Stress, piekeren, last van negatieve gedachten en gevoelens, alles onder controle willen hebben, niet lekker in je vel zitten?
 

Maak dan kennis met ACT!

Doe gratis de ACT NOW Challenge!


Meer informatie over de Challenge hier:

 bekijk ons introductiefilmpje 

Let op! In het filmpje wordt gezegd dat we in augustus starten, we starten nu half juni.
Meld je hier aan voor de ACT challenge en je ontvangt binnenkort onze welkomstbrief!

Volg je liever een training? Kijk dan voor meer informatie over de ACT training die wij aanbieden in het najaar van 2017 vind je hier:

Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2017 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp

donderdag, 29 december 2016 20:26

Terugblikken en vooruit kijken

Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
 
Inspiratie in deze maand: terugblikken en vooruit kijken...

...2016 bijna voorbij.....een veelbewogen jaar met mooie vragen en opdrachten op het gebied van individuele en teamcoaching. Een jaar waarin we 2 keer een ACT-groepstraining hebben gegeven voor deelnemers die meer rust in hun hoofd wilden, beter om wilden leren gaan met stress en echt keuzes wilden maken richting hun waarden en doelen in het leven. Teamcoaching in de zorg waar het rommelt, waar de werkdruk hoog is, waar steeds meer gedaan moet worden met minder mensen. Zorgprofessionals die ooit met hun hart gekozen hebben voor de zorg en nu soms met hun hoofd tegen grenzen aanlopen: wel of geen HBO? Wel of geen zorg? Wel of geen zelfsturing? Vragen die wij dagelijks tegen komen in ons werk als coach of trainer. Pontier&vanMoorst zoekt altijd naar inspiratie om te ontwikkelen, te groeien, te vernieuwen. Die inspiratie vinden we in boeken en nieuwsbrieven, in congressen of trainingen, in gesprekken met collega's binnen of buiten de zorg.  Wij willen jullie ook in 2017 weer volop inspireren met onze nieuwsbrieven, blogs en workshops. We  zijn benieuwd naar jullie eigen inspiratiemomenten, delen mag via onze facebookpagina!

Planning 2017
In 2017 gaan we aan de slag met  9 ontwikkelcoaches voor Savantzorg. Vanuit het project Waardigheid en Trots krijgen 9 belangstellenden en geschikte kandidaten de gelegenheid om dit traject te volgens. Een combinatie van training, coaching on the job en intervisie zorgt ervoor dat deze coaches in staat zijn hun collega's op de werkvloer kort en krachtig bij te staan met praktijkgerichte vragen
Ook gaan we een introductieworkshop in ACT (Acceptance and Commitment Therapy) geven aan Praktijkondersteuners GGZ, een 2e  intervisiegroep begeleiden voor POH-Somatiek in een zorggroep, een team coachen met de  Team-APK, verder met het coachen van profielteams rondom de MBO/HBO-profielen, een verrassing organiseren voor een team maar daar kunnen we nog niks over zeggen ;-). Kortom heel veel nieuwe uitdagingen voor het nieuwe jaar!

Blijf ons volgen in 2017 want we zijn met van alles bezig achter de schermen. We kunnen alvast iets met jullie delen. In 2017 gaan we een TEAM APK spel ontwikkelen dat aansluit op onze APK teamscan! En daarnaast zijn we nog met meer spannende dingen bezig maar daarover horen jullie in 2017 meer. 
Nieuw  aanbod gratis workshop: Succes door Veerkracht voor ondernemers!
Afbeelding veer
Veerkracht is voor ondernemers van essentieel belang. Zoeken naar nieuwe mogelijkheden, met veel energie. Niet bij de pakken neerzitten maar veerkrachtig tegenwicht bieden aan lastige omstandigheden en vervelende problemen en vooral nieuwe uitdagingen! Je verantwoordelijkheid nemen, niets afschuiven, maar kordaat en integer handelen. Er zijn nog plaatsen vrij! Meld je aan en klik hier.  
Pontier&vanMoorst altijd op zoek naar inspiratie...
In het najaar hebben we verschillende congressen bezocht zoals het MKB congres met als thema veerkracht. Met boeiende sprekers zoals Annemarie van Gaal, Roland Kahn en de zeer humoristische ondernemer Frank Krake. Deze dag heeft ons in beweging gezet om de introductieworkshop "Succes door veerkracht voor ondernemers" te ontwikkelen.

Tijdens het congres De praktijk van zelfsturende teams  opende Jos de Blok van Buurtzorg met zijn ervaringen. In dit artikel uit de Correspondent krijg je een indruk van de visie van deze inspirerende no nonsense man die uitspraken doet waarbij de tenen van iedere manager gaan krullen: hij triggert, daagt uit, reflecteert en maakt veel mogelijk! Boeiend om onze ervaringen van het coachen van zelfsturende teams met anderen te kunnen delen. Er is nog genoeg werk aan de winkel als het gaat om ontwikkeling van teams richting zelforganisatie. Binnenkort hierover onze blog!
 
Tijdens het congres Positieve Psychologie raakten we geïnspireerd door de enthousiaste aanpak van Frederike Bannink . Het lukt haar in korte tijd een zaal van meer dan 500 deelnemers interactief aan de slag te laten gaan met vragen uit de positieve psychologie. Resultaat was een hele positieve sfeer, veel energie en lol. Heel leuk om met je team te doen! We delen er een paar met jullie zodat je je teamoverleg een boost kan geven.  
 • Vraag je buurman/vrouw welke drie sterke kanten hem/haar hebben gebracht tot waar hij/zij nu is in zijn/haar beroep en vraag van elk een kort voorbeeld te geven.
 • Welke vijf dingen doe jij die iets toevoegen aan de wereld?
 • Waarop ben je het trotst in het afgelopen jaar?
 • Je wordt gelukkiger van geven dan van ontvangen…Doe daarom tijdens een werkdag vijf aardige dingen voor een ander :-)

Wij wensen jullie een inspirerend nieuw jaar toe!
Afbeeldingsresultaat voor grappige kerst spreuken 2017

Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in)!
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2016 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp
Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
 
Pontier&vanMoorst is volop in beweging
en breidt uit ...!  
 


Het voorjaar hangt in de lucht; de krokussen komen op en het wordt tijd voor de zon! Frisse lucht, nieuwe energie en inspiratie...Wij van Pontier&vanMoorst hebben niet stilgezeten de afgelopen maanden. We hebben ons gericht op 2 nieuwe ontwikkelingen naast Pontier&vanMoorst.  
Paula ontwikkelt haar bedrijf genaamd:  Pantha Rhei-s....alles stroomt en is bestemd voor die mensen die een reis naar binnen en naar buiten willen maken naar een lichter, luchtiger en zinvoller leven zonder al teveel gepieker, somberheid, controle en negatieve gedachtes. Met meer rust in je hoofd dat gaan doen waar je passie ligt, wat werkelijk belangrijk en waardevol voor je is. Niet alleen goed zorgen voor anderen maar ook zorgen voor jezelf om in balans te blijven.
In korte of langere trajecten maken we gebruik van een geweldige bron van metaforen, oefeningen, methoden en technieken uit de ACT (Acceptance en Commitment Training) en Mindfulness, Binnenkort kun je het aanbod vinden op een nieuwe website!
Natasja start half maart een opleiding tot jongerencoach en richt zich met een nieuw bedrijf op jongeren van 12-20 jaar zodat ze lekker kunnen leren en leuk kunnen leven in de 21e eeuw! Met 2 pubers in huis ervaart zij aan den lijve de leefwerelden waarin pubers zich nu begeven. Vanuit de visie dat jongeren kunnen leren om hun eigen koers te bepalen zodat ze gelukkiger worden in de keuzes die ze gaan maken in hun verdere leven, helpt Natasja jongeren op weg om te groeien en te bloeien op hun eigen wijze. Ze is nog aan het nadenken over een naam die jongeren prikkelt en een nieuwe website.

We houden jullie op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen! 
 
Binnenkort het nieuwe trainingsaanbod van Pontier&vanMoorst op de website!
In het voorjaar hebben we weer een prachtig aanbod voor jou! In onze volgende nieuwsbrief meer!

Pontier&vanMoorst geeft kleur aan jouw teamuitje!
In januari hebben wij een teammiddag verzorgd omdat PuurZorg 10 jaar bestaat! Lees in onze blog hoe we hier invulling aan gegeven hebben. Lijkt jou dit ook de kans om met het team op een leuke en toch ook leerzame manier aan de slag te gaan, neem gerust contact met ons op! 

Gedoe in een team is niet leuk! Het geeft strubbelingen in de samenwerking, doelen zijn niet altijd even duidelijk en resultaten worden niet gehaald. Heb je onze 3 blogs over gedoe in het team al gelezen? Je vindt hier volop tips over wat je kan doen als er gedoe binnen jouw team gedoe is. Lees hier de blogs:
 1. Een groot of klein team maakt dat uit?  
 2. Wat als eigenbelang boven team-en organisatiebelang staat?  
 3. 6 stappen om negativiteit in een team om te buigen!   


Inspiratie vanuit de Positieve Psychologie voor een werkoverleg...  
Leuke energieke werkvorm voor de start van een werkoverleg. Loop door elkaar en zoek een collega op ( 2-tal) en bespreek eerst vraag 1. Dan weer door elkaar lopen en zoek een andere collega op en bespreek vraag 2. Volgende wissel en bespreek vraag 3. Handig als iemand na 2 minuten even een signaal geeft om te wisselen. Je zult merken dat het werkoverleg start met frisse energie.   
1. Wat heb je vandaag gedaan wat goed voor je was?
2. Noem 3 sterke kanten van jezelf + voorbeeld.
3. Noem een vooruitgang die je recent geboekt hebt op t werk.
Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken...
Confucius
 

 

Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in)!
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2017 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp
woensdag, 12 oktober 2016 13:45

Bezit jij de 21 eeuwse vaardigheden? 

Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
In deze nieuwsbrief:
 • Waar lig jij wakker van?
 • Bezit jij de 21 eeuwse vaardigheden ?
 • Gratis introductie ACT workshop, een nieuwe ACT training en ACT challenge op maat.
 • Blog: Communicatie is het toverwoord!
 • Pontier&vanMoorst in beweging...

Waar lig jij wakker van? Help ons!!!
Binnen zorg en welzijn zijn er volop ontwikkelingenPontier&vanMoorst starten een kleinschalig onderzoek naar wat medewerkers in zorg en welzijn op het werk bezig houdt. Dit willen we in beeld krijgen van verschillende functies binnen diverse werkomgevingen. Dus werk jij in een ziekenhuis als verpleegkundige of als leidinggevende in een zorginstelling of ben je huisarts of doe je iets anders binnen de zorg, HELP ONS!!!. Vertel ons wat jou bezighoudt; WAAR LIG JIJ WAKKER VAN? Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  .
Voor jouw reactie hebben we een verrassing in petto.
Bezit jij de 21-eeuwse vaardigheden? 
Heb jij je al eens afgevraagd of jij toekomstbestendig bent? En wat betekent dat? Wat is jouw houdbaarheidsdatum? In de zorg houdt dit medewerkers op dit moment erg bezig. Lees hier verder en ontdek of jij de 21-eeuwse vaardigheden bezit.   

Kom naar de gratis ACT-introductieworkshop op woensdag 19 oktober van 19.00-20.30 uur in Rijen.
In 1,5 uur tijd leggen we je kort uit wat ACT is, ervaar je d.m.v. een paar oefeningen of en wat ACT kan beteken in jouw leven. Je maakt kennis met de 6 tools die je kunnen helpen om veerkrachtiger in het leven te staan en die dingen te gaan doen waarvan je allang zegt: "Eigenlijk wil ik...."
Dus meld je snel aan! (je kunt bij de opmerkingen aangeven dat het om de introductieworkshop gaat)

Een kadootje voor jezelf... doe mee aan deze korte en krachtige training: ACT now!

Een van onze eerdere deelnemers aan deze training schreef:
"Deze training, die ik mezelf kado had gedaan om meer in het hier en nu te kunnen leven en andere keuzes te kunnen maken, is meer dan een kado voor mij alleen. De praktische tools die vanuit ACT geboden worden, pas ik nu ook regelmatig toe in mijn werk."

Tijd voor jou om in ACTie te komen! HOE? Klik hier. 


ACT Challenge op maat voor jouw team of afdeling?
Dat kan! Eind augustus hebben we een ACT challenge georganiseerd. Een ziekenhuis raakte daardoor enthousiast om een ACT challenge op maat te organiseren met als doel in korte tijd een groot aantal medewerkers te bereiken en hen kennis te laten maken wat ACT kan betekenen in stressvolle situaties. Het betreffende ziekenhuis wordt begin 2017 NIAZ geaccrediteerd en dat zorgt voor extra druk onder de medewerkers. Hoe kun je zelf en als team hier professioneel mee omgaan, hoe bewaar je je veerkracht en flexibiliteit? ACT biedt tools  die direct toepasbaar zijn!
Wil jij dat ook? Laat het ons weten.


Communicatie is het toverwoord! 
Hoe ga jij om met gefrustreerde klanten? In deze blog lees je wat ons overkwam en geven we je tips hoe je klantgerichtheid kunt handelen. Lees hier onze blog.
Pontier&vanMoorst in beweging ...  

We hebben de afgelopen maanden niet stil  gezeten. Op de dag van de trainer in september stond het thema GROEI centraal. We hebben verschillende workshops en lezingen gevolgd. Een hele boeiende workshop over verwondering in relatie tot groei.Hierover lees je binnenkort in onze blog.
Verder hebben we een 4 daagse training "wat is er nou echt aan de hand in groepen" voor gevorderde teamcoaches gevolgd bij Gonnie Kugel en Marieke de Boer. Fijn om bevestigd te krijgen dat onze aanpak werkt. Goed om nog waardevrijer te leren interveniëren. Als het de bedoeling is dat een team met elkaar in gesprek is, dan wil je voorkomen dat je door je woordkeuze per ongeluk stuurt. Dit doe je al als je jouw voor- of afkeuren laat merken: "Wat een zinvolle opmerking." Natuurlijk is een interventie nooit 100% waardevrij, want zodra je intervenieert, stuur je per definitie maar het helpt wel om het team te coachen om zelf op zoek te gaan naar wat er aan de hand is? O zo moeilijk om je woorden zo oordeelloos mogelijk en zonder suggesties te formuleren. Het teammodel uit deze training gebruiken we volop. Meer lees je hierover in onze blog. Klik hier als je benieuwd bent naar de blog: Gedoe in teams: Wat als eigenbelang boven team en organisatiebelang staat?  
 
Volgende maand staan er nog 2 inspiratiedagen in de planning. Een congres over zelfsturende teams en een event over de positieve psychologie. Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Jullie lezen in onze volgende nieuwsbrief wat dat ons aan inspiratie voor jullie heeft opgeleverd.
Nieuw!!!  
Voortaan plaatsen we in onze nieuwsbrieven een filmpje en spreuk die wij regelmatig laten zien in onze trainingen en coaching. Gewoon ter inspiratie....Dus klik op het plaatje en bekijk het filmpje.
 
Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in) die in zorg en welzijn werkt!
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2016 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, Nb 5121EM · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp

 

Pontier&vanMoorst
Masterclass:
Hoe ontwikkel ik een veerkrachtig team?

 

Voor teamcoaches die hun kennis en vaardigheden willen aanscherpen vanuit de positieve psychologie.
 
VOLDOENING, VEERKRACHT EN VERBINDING
Een leven lang leren, gezond en vitaal en met plezier werken. Wie wil dat nou niet? Uit onderzoek blijkt dat vooral oudere werknemers baat hebben bij een leven lang leren en daardoor duurzaam inzetbaar zijn. Medewerkers met een gezonde leefstijl zorgen voor meer energie, passie en plezier en passen zich makkelijker aan bij veranderingen. Het ziekteverzuim en verloop is lager. (Eline Steenhuisen, onderzoeksadviseur bij TNS NIPO in TVOO)
 
Wij hebben ons laten inspireren door de positieve psychologie. Een snelgroeiende stroming in de psychologie die is gericht op veerkracht, optimaal functioneren en positieve gezondheid. De positieve psychologie richt zich op het versterken van de mogelijkheden van de mens en teams om een plezierig, zinvol en (op de ander) betrokken leven te leiden. Vanuit deze gedachtegang wordt niet alleen geïnvesteerd in preventie, maar wordt vooral gebruik gemaakt van interventies die een versterkend effect hebben op de vitaliteit van teams en hun medewerkers. Tijdens deze training zoomen wij in welke interventies dat kunnen zijn en hoe je dit binnen jouw team kan integreren. Met elkaar maken we de vertaalslag vanuit de positieve psychologie naar jouw praktijk. 
 
Pontier&vanMoorst gaat uit van de APK-V3 succesfactoren voor een TOP TEAM: 
 • Voldoening: werken met Energie, Passie en Plezier. Werken met plezier is de smeerolie van een organisatie. Dit zorgt voor bevlogen medewerkers.
 • Veerkracht: wat hebben we nodig om onze veerkracht te versterken. Wat zijn onze kwaliteiten? Wat willen we bereiken? Waar ligt onze invloed?
 • Verbinding: een team dat met elkaar de verbinding zoekt heeft vertrouwen in elkaar en zoekt de verbinding met de organisatie doelen.
 Voor wie is deze training geschikt? Coaches in ZORG EN WELZIJN die…
 • Meer dan een jaar ervaring hebben met het begeleiden of coachen van een team.
 • De basisvaardigheden van teamcoaching in huis hebben zoals vragen stellen zonder oordeel en gesprekstechnieken zoals LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) en de vier niveaus van communicatie.
 • Kennis hebben van de 4 teamontwikkelingsniveaus van Tuckman, kernkwadrant van Ofman, de regels van Feedback geven en ontvangen.
 • Nieuwsgierig zijn hoe je interventies vanuit de positieve psychologie in kunt zetten.
 • Antwoord willen op vraagstukken uit hun praktijk als het gaat om het coachen van teams.
 • Met volle energie met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen.  
 Wat ga je leren? 
 • De basisprincipes van de positieve psychologie.
 • Werkvormen en interventies gebaseerd op de positieve psychologie. 
 • Hoe je een team ontwikkelt naar een veerkrachtig team.
 Onze aanpak:
 • Tijdens de twee dagen lopen de 4 ontwikkelingsniveaus als een rode draad door het programma. Per ontwikkelingsniveau gaan we aan de slag met interventies uit de positieve psychologie die helpend zijn in de groei van jouw team naar een volgend niveau. We behandelen modellen en theorieën uit de positieve psychologie.
 • Casuïstiek van de deelnemers staat centraal!
 • Theorie wordt afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen die direct inzetbaar zijn in jouw werkpraktijk.
 • Het follow up dagdeel wordt op basis van behoefte van de deelnemers ontwikkeld.
 Wat levert het volgen van deze masterclass jou op?  
 • Je hebt inzicht in de belangrijkste modellen uit de positieve psychologie.
 • Je hebt je verrijkt met nieuwe kennis en vaardigheden met betrekking tot coaching.
 • Je kunt direct aan de slag met situaties waar je tegen aanloopt in jouw coach praktijk.
 • Je kunt jouw team enthousiast maken voor veranderingen en er is meer energie en werkplezier in je team.
 Wat krijg je als je kiest voor deze investering in jezelf en je team?
 • 2 dagen training van 9.30 -16.30 uur en een follow up van een dagdeel van 2 experts in teamcoaching Paula Pontier en Natasja van Moorst op een sfeervolle locatie in de omgeving van Rijen, Breda.
 • Uitgebreide hand-out met praktische modellen.
 • Ons E-book: de 8 geheimen van de positieve psychologie.
 • Onze beste persoonlijke feedback om jouw coachdoelen te realiseren.
 • Een prettige leeromgeving omdat we met kleine groepen werken: maximaal 12 personen. 
Prijs& Data:
Voor deze 2,5 dag betaal je slechts € 595,00 incl. koffie thee, lekkernijen, lunch, hand-outs en ons e-book de 8 geheimen van de positieve psychologie.
De trainingen duren van 9.30-17.00 uur en vinden plaats op vrijdag 30/9 en 14/10. De follow up is van 9.30-12.30 op 16/12. 
Zit er een datum bij die voor jou niet uitkomt en je wilt de training wel graag volgen, laat het ons dan ook weten! 
 
Wacht niet te lang met aanmelden want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
              
Over ons:
Pontier & van Moorst zijn teamprofessionals die ruim 10 jaar teams in de zorg begeleiden in de vorm van training, teamcoaching of teambuilding. In die 10 jaar hebben zij diverse tools ontwikkeld, bouwstenen die teams succesvoller maken met als doel TOPprestaties voor TOPteams! 


Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar degene voor wie deze training interessant kan zijn. 

 
Website Pontier&vanMoorst
 

 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2016 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 
woensdag, 20 april 2016 18:45

Workshop maak je team APK proof!

Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst

Workshop:
Maak je team APK proof!

 

Ontdek de 6 succesfactoren van samenwerking 

Voor leidinggevenden en teamleden die willen weten wat de smeerolie is voor een succesvol team!
 
Zoals een auto jaarlijks wordt gecontroleerd op o.a. banden, verlichting, remmen, ruitenwissers en uitlaat, zo kun je ook jouw team laten controleren op de 6 succesfactoren van Teamwork.


tijdens de workshop!

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat teams die jarenlang samenwerken of nieuwe teams, of teams die samengevoegd zijn of juist ingekrompen zijn, hun weg wel vinden. En met elkaar, met hulp van de leidinggevende weten hoe ze met elkaar samenwerken of het beste in elkaar naar boven kunnen halen. Niets is minder waar.

Dit hebben wij inmiddels ook in de praktijk ondervonden. In onze jarenlange ervaring met het coachen van teams zien we vaak dat samenwerken niet zo vanzelfsprekend is. Dat van elkaar leren en transparant communiceren nog niet zo eenvoudig is. Dus af en toe wat smeerolie in je team van een onafhankelijke professional helpt teams om te ervaren dat SAMEN WERKEN WERKT!

Het verbeteren van teamprestaties heeft een direct positief effect op kwaliteit, veiligheid, ziekte

Mede door hoge werkdruk, voorbeeldgedrag van leidinggevenden wordt het lastig om op het juiste moment met elkaar te overleggen, tijd te nemen voor dag evaluaties, lef en moed in te zetten om gedrag en prestaties bespreekbaar te maken. Is dit herkenbaar voor jou en wil je weten hoe je dit aan kunt pakken kom dan naar deze workshop.

In één avond krijg je in deze workshop een checklist van 6 succesfactoren om teamprestaties te verhogen. 
Je leert:
 • Wat de checklist  inhoudt.
 • Wat valkuilen en successen zijn in samenwerking.
 • Wat de smeerolie is van een succesvol (zelfsturend) team.
 • Wat je zelf kunt doen om jouw team APK-proof te maken.
Deze workshop is voor iedereen die wil bouwen aan zijn of haar team!
Je betaalt slechts  € 59,50 inclusief  koffie, thee. De locatie van de workshop zal zijn in de omgeving van Rijen of Breda. De workshop is 8 juni van 19:00 uur tot 21:30 uur. 
  
Deze workshop wordt gegeven door Paula Pontier en Natasja van Moorst.
Pontier&vanMoorst begeleiden al meer dan 10 jaar teams in de vorm van training, teamcoaching of teambuilding. In die 10 jaar hebben zij diverse tools ontwikkeld die teams succesvoller laten presteren .
 Geef je op voor deze workshop door te klikken op 
onderstaande knop

Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2016 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 

 

zondag, 13 maart 2016 15:18

De menselijke APK voor de zorg!

Laatste nieuws Pontier&vanMoorst zorgt voor de menselijke APK in de zorg! 

Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
De menselijke APK voor de zorg!

2 maart  was onze jaarlijkse traktatie voor onze klanten met een workshop: "Ondersteuning bij de veranderende rol van de zorgprofessional".
 Pontier&vanMoorst ziet en hoort dat er de afgelopen jaren
 veel veranderd is in de zorg: de zorgvraag verandert, we worden steeds ouder en tegelijkertijd mondiger en we willen de regie hebben over onze eigen gezondheid. De veranderende zorgvraag in combinatie met maatschappelijk en technologische ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan het handelen van zorgprofessionals. Hoe dit nu leeft bij de zorgprofessionals werd tijdens de workshop prachtig op een ludieke wijze in beeld gebracht door Corrie en Madeleine Broks in de rol van Tonny en Tinie.  

Samen met onze klanten hebben we onderzocht wat die veranderingen zijn en wat dat vraagt van de zorgprofessional. Thema's die aan de orde zijn gekomen: hoe sluit het huidige onderwijs aan op deze veranderende rol en welke competenties heeft deze lerende, ondernemende en zelfsturende zorgprofessional nodig?

Daarnaast hebben de klanten kunnen proeven aan wat de Acceptance Commitment Therapy is en kan betekenen voor jou als professional om mee te kunnen bewegen met alle veranderingen die op je af komen. Met behulp van ACT kunnen wij mensen, zonder specifieke klachten, leren gedachten en gevoelens beter te accepteren en loslaten, meer aandacht hebben voor wat zich nu feitelijk afspeelt (mindfulness), meer zicht krijgen op wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je nog wilt bereiken in dit leven en in je werk.

Als kers op de taart kregen onze klanten de primeur van ons nieuwe beeldmerk!
Vanaf 2016 richt Pontier&vanMoorst zich 100% op Zorg en Welzijn.
Heel blij waren we met de enthousiaste reacties van onze klanten op deze ontwikkeling en op onze visie op de menselijke APK voor de zorg.
Met Pontier&vanMoorst is jouw organisatie APK proof! 

Pontier&vanMoorst helpt organisaties die de transitie in de zorg doormaken, succesvoller te zijn door hun mensen fit en scherp te houden. Door ze als team of persoon periodiek te scannen, om te kijken waar ze staan, hen bewust te maken van hun talenten, soms een spiegel voor te houden en altijd om ze vooruit te helpen. Want medewerkers die lekker in hun vel zitten, blijven langer, met plezier en vol energie functioneren. 

Zowel op persoons-, team- als organisatieniveau biedt Pontier&vanMoorst diverse menselijke APK-trajecten aan. Trajecten die allemaal als doel hebben om zorgmedewerkers te laten floreren en in hun kracht te zetten: zoals het begeleiden van teams naar zelfsturing, het coachen van zorgcoördinatoren, het ontwikkelen van leertrajecten voor de toekomstbestendige zorgmedewerker en het bijstaan van leidinggevenden in hun nieuwe rol van bijvoorbeeld teamcoach. Pontier&vanMoorst faciliteert en stimuleert persoonlijk leiderschap binnen teams. Want duurzame inzetbaarheid ligt primair bij de zorgmedewerkers en het team zelf.
Elk traject wordt op maat ontwikkeld.
Wat echter altijd blijft staan is de  A van Aandacht, de P van Persoonlijk en de K van Kwaliteit.

Aandacht staat voor: persoonlijke en professionele ontwikkeling met persoonlijke aandacht, tijd en ruimte geven en nemen. Er zijn voor onze klant.
Persoonlijk staat voor: korte lijnen, snelle reacties, hoge service. What you see is what you get!
Kwaliteit staat voor: zorgvuldige analyse, voorstellen, maatwerk, didactisch verantwoord, interactief, volgens de laatste trends en ontwikkelingen, evaluatie en borging met het gewenste effect. Open voor feedback. Accreditatie bij CRKBO.

We zijn druk bezig om de website te updaten en om een mooi nieuw aantrekkelijk aanbod te ontwikkelen zodat jij als zorgprofessional APK proof bent ! 
 
ACT now, Kom in actie met ACT! Op weg naar psychologische flexibiliteit.
Last van stress, piekeren, zit je niet lekker in je vel of wil je meer uit het leven halen? Kom naar deze korte en krachtige training van 6 avonden waarin je elke avond kennismaakt met 1 tool/techniek uit het model van ACT.

Lees hier meer over de training en schrijf je nu in!


Lees hier enkele reacties van deelnemers aan ACT!


 

Over diverse boeiende onderwerpen in relatie tot persoonlijke- , team- en organisatie ontwikkeling hebben we dit jaar 8 blogs geschreven. Een blog gemist dit jaar? Kijk dan hier in het overzicht en lees een van onze blogs !
 
Week van de zorg!  

Volgende week is het de WEEK VAN DE ZORG  en hebben wij voor jou als trouwe lezer een verassing in petto. Houd dus volgende week de nieuwsbrief in de gaten. 
Ken je iemand voor wie onze nieuwsbrief interessant is, stuur deze brief dan door en attendeer hem of haar op deze link!  
Heel erg bedankt! 
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2016 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 

Gesprek met Coby Eestermans van Brabant Water

 

In het najaar van 2015 hebben we een gesprek met Coby Eestermans, regio hoofd Brabant Water, over het succes van zelforganiserende teams. Coby vertelt:

“In 2011 werd tijdens een sectordag gesproken over zelfsturende teams bij monteurs. Coby mocht in haar regio aan de slag met een pilot.

Ze wilde zich vooral richten op die monteurs die vol passie hun werk doen. Monteurs met vakmanschap, maar nog niet altijd ondernemerschap. Ze zijn met twee kleine teams begonnen. Al snel bleek dat teams ook te klein kunnen zijn. Uiteindelijk is binnen de regio van Coby gekozen voor drie teams van ongeveer 7 monteurs. Vervolgens zijn ook de drie andere regio’s gestart met zelfsturende teams bij de monteurs. Per regio verschilden de resultaten. Elke regio heeft een andere leidinggevende en sommigen waren goed in loslaten, anderen wilden grip op de zaak houden.

Zelfsturing is een proces, heeft tijd nodig en heeft met vele factoren te maken. De teams worden nog regelmatig geconfronteerd met oud gedrag en regels en procedures in de rest van de organisatie. Dus wil je zelfsturende teams een succes laten worden dan moet je heel je organisatie anders organiseren, een aantrekkelijk bedrijf worden, jonge mensen aannemen zodat er een frisse wind door de organisatie gaat.

Werving en selectie gaat ook een specifiekere rol spelen in de toekomst: Er wordt specifiek gekeken wat de teamcoaches nodig hebben? Van oorsprong was er veel ‘blauw’ gedrag nodig in de teams: de kwaliteitseisen staan hoog in het vaandel. Er is in het verleden weinig ‘geel ‘gedrag geselecteerd. En dat is wel het gedrag wat we nu nodig hebben om te innoveren en jonge mensen te stimuleren en te motiveren.

Een hoger teamontwikkelingsniveau

In het verleden zijn de teams samengesteld op basis van woonplaats. Maar werkt deze huidige teamsamenstelling ook mee in de ontwikkeling naar zelfsturende teams? Een aantal medewerkers uit het team pakken het snel op en lukt het om anderen mee te krijgen. Dus ook de teamsamenstelling kan helpend zijn in de ontwikkeling naar een meer volwassen team.

Teamcoaches worden gecoacht. Hun gedrag vraagt aandacht, lef, durf en moed. Een goede teamcoach kan feedback geven. Bij teams die goed functioneren wordt feedback gegeven. Een goede teamcoach herkent de dynamiek in de teams. Wie zijn de informele leiders? Hebben die een positief of negatief effect op de teamontwikkeling? Dat moet een teamcoach zien en coachen op gedrag wat nodig is om naar een hoger teamontwikkelingsniveau te komen.

 

Een mooi verhaal recht uit de praktijk! Bedankt Coby dat je dit met ons wilt delen!

 

Benieuwd naar wat de DISC voor jullie organisatie kan betekenen? En naar wat blauw en geel gedrag is?  Klik hier voor informatie of neem contact met ons op om te ontdekken uit welke kleuren jouw team bestaat en hoe effectief dat is bij zelfsturing en in de samenwerking!

Pagina 1 van 3

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403
      

 

Webdesign: Visual Thinking