Blog
Onze nieuwsbrief al gelezen? Lees hier

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van allerlei interessante thema’s op het gebied van Persoonlijke -, Team- en Organisatie ontwikkeling!
Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
donderdag, 11 januari 2018 14:14

Welk succes vier jij het nieuwe jaar?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
 
Pontier&vanMoorst
Pontier&vanMoorst tien jaar succesvol!
 
Alweer 10 jaar geleden namen we als collega's van het TweeStedenziekenhuis (nu ETZ) het besluit om samen verder te gaan als Pontier&vanMoorst
In de afgelopen 10 jaar hebben we veel vertrouwen gekregen van opdrachtgevers uit ons netwerk, zowel vanuit het ziekenhuis als daarbuiten. Een enorme diversiteit aan opdrachten hebben wij uitgevoerd waarbij het in de kern gaat om het realiseren van een gedragsverandering zowel op individueel als teamniveau. De vragen variëren van omgaan met agressie tot werkconferenties, van begeleiden bij fusie trajecten tot klantgerichtheidstrainingen etc. De laatste jaren worden we veel gevraagd voor het coachen van teams in de zorg. En in teamcoaching zijn wij toch wel een kei en kunnen we wel met trots zeggen dat we ons ontwikkeld hebben tot de APK-teamexperts!. Wij willen alle klanten en opdrachtgevers hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen!

Een kijkje in keuken van Pontier&vanMoorst!

Teamcoaching in de wijkzorg wordt vervolgd tot juni 2018!
Als interim teamcoach coachen we bij Savant-zorg, een grote zorgaanbieder in het Oosten van Brabant, 5 koploperteams in de wijkzorg in hun stappen naar zelfstandige teams. We ontmoeten teams met een enorme gedrevenheid en hart voor de zaak die zich ontwikkelen naar een grotere mate van zelfstandigheid, eigenaarschap en zelfregie. 

Dit gaat niet zonder vallen en opstaan en de kunst is daarvan te leren en erover te communiceren. Fijn dat er voor deze teams een coach beschikbaar is die mee kan kijken en onderzoekt waar al successen zijn geboekt en hoe die successen helpend kunnen zijn in de vervolgstappen! Tevens hebben we een adviesrol in dit veranderingstraject. 
We hebben er een blog over geschreven die je hier kunt lezen
_____________________________________________________________________________
Leiderschapstraject in tijden van verandering: we zijn gestart!

Samen fijner leven, door oprechte aandacht te geven, door écht te kijken naar de mens, naar onze klant en écht te willen weten wat hem heeft gemaakt tot wie hij nu is en wat hij wenst, maken wij het leven van onze klanten fijner ...'

Dit is de droom van De Riethorst Stromenland, een zorgorganisatie in het midden van het land. Deze organisatie heeft ons gevraagd een Leiderschapstraject te ontwikkelen om de managers in deze organisatie de handvatten te bieden, de inzichten te geven, de dialoog met elkaar aan te gaan om het nieuwe Strategisch beleid te vertalen naar hun afdelingen en teams.

Het traject hebben we  als volgt opgezet: 
* 3 trainingen van 1.5 dag op  het gebied van persoonlijke effectiviteit, coachend leiderschap en verandermanagement. Uiteraard maken we gebruik van de  Persoonlijke Stijl Analyse gebaseerd op de DISC !
* 3 strippen voor een persoonlijk coaching gesprek voor iedere manager
* 3 Action Learning Team bijeenkomsten voor 3 groepen waarin vorm gegeven wordt aan thema's als: hoe zetten we de klant voorop, hoe faciliteren we eigenaarschap en regie en het concretiseren van de kernwaarden in waarneembaar gedrag.
* daarnaast is er ruimte voor vakinhoudelijke modules. 
 
De betrokken managers zijn enthousiast en gemotiveerd aan de slag gegaan. In de 1e module zijn ze gestart met het ontwikkelen van hun persoonlijk visie op Leiderschap. Indrukwekkende persoonlijke presentaties, ieder op zijn of haar eigen manier. 
_____________________________________________________________________________
Een succesvol team dat pro-actief aan de slag gaat met teamontwikkeling
 
I
n maart van 2017 schreven wij deze blog omdat wij het bijzonder vinden als organisaties niet wachten tot er gedoe is maar pro-actief aan de slag gaat met de organisatie- en teamontwikkeling. Het doel van de teamcoaching bij Puur Zorg is: onderzoeken hoe de directie meer los kan komen van de operationele zaken, ontwikkelen naar een stijl zodat de medewerkers van het team meer ruimte krijgen en deze ruimte ook benutten om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, balans bewaken in het team zodat de teamleden flexibel meebewegen bij pieken en dalen in werkdruk, de goede sfeer die binnen het team is en het enthousiasme en de betrokkenheid van iedereen waarborgen.
We begeleiden dit traject op verschillende wijzes: 1 op 1 coaching, gezamenlijke kick-off, teamcoaching, workshops op maat  op het gebied van veerkracht en coachend leiderschap. Ook hier maken we gebruik van de Persoonlijke Stijl Analyse gebaseerd op de DISC waardoor er in korte tijd snel een verdiepingsslag kan worden gemaakt! Veel succes Team van Puur Zorg, wij hebben er zin in!
____________________________________________________________________________

Interessant voor jou of jouw organisatie? 
Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers
http://www.loopbaan-visie.nl/nl/lv-actueel/tijdelijke-subsidieregeling-ontwikkeladvies-vijfenveertigplussers

_____________________________________________________________
 
Wij wensen jullie een schitterend 2018!


Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in)!
 
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2018 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp
Lees 3537 keer Laatst aangepast op donderdag, 11 januari 2018 14:18
Meer in deze categorie: « Wat ga jij doen deze zomer?

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403
      

 

Webdesign: Visual Thinking