Blog
Onze nieuwsbrief al gelezen? Lees hier

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van allerlei interessante thema’s op het gebied van Persoonlijke -, Team- en Organisatie ontwikkeling!
Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
woensdag, 12 juli 2017 13:24

Wat ga jij doen deze zomer?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
 
Wat ga jij doen deze zomer...?    
We zijn inmiddels beland in de maand juli, de zomerperiode. Voor ons het begin van een periode dat het wat rustiger is, terug te blikken en vooral vooruit te blikken. Welke trends en ontwikkelingen zien we, waar liggen onze wensen en verlangens, hoe spelen we zo goed mogelijk in op alle ontwikkelingen bij al onze (potentiële) klanten? En vooral ook weer pas op de plaats, even stil staan bij jezelf, genieten van vrienden en familie op mooie plekken in binnen- of buitenland.Hoe ziet jouw zomer er uit?
En we hebben niet stil gezeten: we hebben weer een mooi aanbod voor het najaar en we hebben geen zomerstop voor inschrijvingen, dus meld je snel aan voor 1 van onze interessante workshops of trainingen! 
Positieve Gezondheid
Van 'gezondheid als afwezigheid van ziekte' naar 'positieve gezondheid met zes dimensies'. 
Waarschijnlijk heb je de afgelopen tijd ook gehoord over Positieve Gezondheid. We merken dat steeds meer organisaties de visie van Machteld Huber onderschrijven. Dat Gezondheid meer is dan alleen lichamelijke functies. 
 . 

Resultaten uit het onderzoek van Huber

 • In het nieuwe concept van gezondheid staat de mens centraal, niet de ziekte.
 • Mensen voelen zich in hun kracht aangesproken en niet in hun zwakte.
 • Misschien heeft iemand wel een diagnose van een ziekte, maar er is een heel groot gebied waar hij of zij wel gezond is.
 • Die gezondheid kan nog versterkt worden.
 • Positieve gezondheid bestaat uit zes dimensies: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, de spiritueel-existentiële dimensie, kwaliteit van leven, sociaal-maatschappelijk participeren en dagelijks functioneren.
Pontier&vanMoorst kan voor elk team of organisaties een aanbod op maat maken t.a.v. deze 6 dimensies. Zij zijn opgeleid vanuit de Positieve Psychologie, ACT en Mindfulness dat een enorme verscheidenheid biedt aan tools, metaforen en oefeningen om concreet aan de slag te gaan met het thema Positieve Gezondheid. Voor de medewerkers in jouw organisatie, voor de patiënten, cliënten of bewoners waar je dagelijks mee werkt!
Vraag hier vrijblijvend een gesprek aan: 

"Ik maak graag gebruik van een oriënterend gesprek over Positieve Gezondheid in onze organisatie!"
_____________________________________________________________________________
Het trainingsaanbod voor het najaar op de website!
In het najaar hebben we weer een prachtig aanbod voor jou! Kijk snel in onze agenda of er iets voor jou of jullie team bijzit...

Pontier&vanMoorst in beweging...!
In onze vorige nieuwsbrief hebben we jullie al iets laten weten over onze nieuwe stappen naast Pontier&vanMoorst en wij staan niet stil... 
Op 6 juli heeft Natasja examen gedaan voor haar opleiding en is MoreHappy-jongerencoaching geboren! Zij gunt alle jongeren een jeugd waarin ze leren met leuke en minder leuke dingen in het leven om te gaan en daardoor lekker in hun vel zitten. Vandaar het motto: leuk leren en lekker leven in de 21e eeuw! Natasja kijkt er naar uit om ook met jongeren van 10-20 aan de slag te gaan. "Ze zijn zo heerlijk impulsief, puur en creatief!"
Na de zomer  wordt de website gelanceerd en eind van het jaar staat er een prachtig programma om jongeren te helpen bij het leren leren. Mocht je een jongerencoach zoeken voor jouw puber laat het Natasja dan weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we plannen een kosteloos intakegesprek!  
Paula is in mei gestart met het geven van Mindfulnesstraining. De kick-off voor haar nieuwe activiteiten van PantaRheis. De website is in ontwikkeling en we verwachten na de zomer jullie kennis te laten maken met de nieuwe website van PantaRheis. Je kunt al wel haar facebookpagina liken ;-) 
Hier vind je de data voor de Mindfulness Training in het najaar van 2017.

Teamontwikkeling:
Het afgelopen half jaar mochten we diverse teams begeleiden in hun ontwikkeling door korte of langere trajecten voor o.a. thuiszorg, dagbesteding voor gehandicapten, een team dat zich bezighoudt met data-analyse en een team van teamleiders in een ziekenhuis en een specialistenteam. Grote en kleine teams. Elk team heeft zijn eigen specifieke vraag en elk aanbod is maatwerk. Dat maakt ons werk zo leuk! In het verleden hebben we al enkele blogs geschreven hierover. Lees hier de blogs:
 1. Een groot of klein team maakt dat uit?  
 2. Wat als eigenbelang boven team-en organisatiebelang staat?  
 3. 6 stappen om negativiteit in een team om te buigen!   


Inspiratie vanuit de Positieve Psychologie voor een team...   
We vinden het altijd fijn om leuke oefeningen met jullie te delen die voor ons goed hebben gewerkt bij een team in ontwikkeling. De volgende oefening komt ook uit de Positieve Psychologie en heeft al veel leuke reacties opgeleverd:

Stel dat Pontier&vanMoorst jullie op Schiphol tegenkomt en hoort dat jullie een prijs gaan ophalen omdat jullie het beste en meest creatieve team van Nederland geworden zijn. Als je een prijs op haalt hoort daar een toespraakje bij.
 • Wat gaan jullie in die toespraak zeggen over hoe jullie werken als beste en meest creatieve team?
 • Wat gaan jullie zeggen over hoe je dat voor elkaar gekregen hebben?
 • Welke obstakels kwamen jullie tegen en hoe hebben jullie die overwonnen? 
 • En wie gaan jullie bedanken?
________________________________________________________________
 
___ 

Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in)!
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2017 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp
Lees 3780 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403
      

 

Webdesign: Visual Thinking