Blog
Onze nieuwsbrief al gelezen? Lees hier

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van allerlei interessante thema’s op het gebied van Persoonlijke -, Team- en Organisatie ontwikkeling!
Je mailadres wordt enkel gebruikt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. Wil je je toch afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier?

Inschrijven

* verplicht veld
donderdag, 29 december 2016 20:26

Terugblikken en vooruit kijken

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wordt deze e-mail niet juist weergeven?
Klik dan hier om de e-mail in uw browser te bekijken.
Pontier&vanMoorst
 
Inspiratie in deze maand: terugblikken en vooruit kijken...

...2016 bijna voorbij.....een veelbewogen jaar met mooie vragen en opdrachten op het gebied van individuele en teamcoaching. Een jaar waarin we 2 keer een ACT-groepstraining hebben gegeven voor deelnemers die meer rust in hun hoofd wilden, beter om wilden leren gaan met stress en echt keuzes wilden maken richting hun waarden en doelen in het leven. Teamcoaching in de zorg waar het rommelt, waar de werkdruk hoog is, waar steeds meer gedaan moet worden met minder mensen. Zorgprofessionals die ooit met hun hart gekozen hebben voor de zorg en nu soms met hun hoofd tegen grenzen aanlopen: wel of geen HBO? Wel of geen zorg? Wel of geen zelfsturing? Vragen die wij dagelijks tegen komen in ons werk als coach of trainer. Pontier&vanMoorst zoekt altijd naar inspiratie om te ontwikkelen, te groeien, te vernieuwen. Die inspiratie vinden we in boeken en nieuwsbrieven, in congressen of trainingen, in gesprekken met collega's binnen of buiten de zorg.  Wij willen jullie ook in 2017 weer volop inspireren met onze nieuwsbrieven, blogs en workshops. We  zijn benieuwd naar jullie eigen inspiratiemomenten, delen mag via onze facebookpagina!

Planning 2017
In 2017 gaan we aan de slag met  9 ontwikkelcoaches voor Savantzorg. Vanuit het project Waardigheid en Trots krijgen 9 belangstellenden en geschikte kandidaten de gelegenheid om dit traject te volgens. Een combinatie van training, coaching on the job en intervisie zorgt ervoor dat deze coaches in staat zijn hun collega's op de werkvloer kort en krachtig bij te staan met praktijkgerichte vragen
Ook gaan we een introductieworkshop in ACT (Acceptance and Commitment Therapy) geven aan Praktijkondersteuners GGZ, een 2e  intervisiegroep begeleiden voor POH-Somatiek in een zorggroep, een team coachen met de  Team-APK, verder met het coachen van profielteams rondom de MBO/HBO-profielen, een verrassing organiseren voor een team maar daar kunnen we nog niks over zeggen ;-). Kortom heel veel nieuwe uitdagingen voor het nieuwe jaar!

Blijf ons volgen in 2017 want we zijn met van alles bezig achter de schermen. We kunnen alvast iets met jullie delen. In 2017 gaan we een TEAM APK spel ontwikkelen dat aansluit op onze APK teamscan! En daarnaast zijn we nog met meer spannende dingen bezig maar daarover horen jullie in 2017 meer. 
Nieuw  aanbod gratis workshop: Succes door Veerkracht voor ondernemers!
Afbeelding veer
Veerkracht is voor ondernemers van essentieel belang. Zoeken naar nieuwe mogelijkheden, met veel energie. Niet bij de pakken neerzitten maar veerkrachtig tegenwicht bieden aan lastige omstandigheden en vervelende problemen en vooral nieuwe uitdagingen! Je verantwoordelijkheid nemen, niets afschuiven, maar kordaat en integer handelen. Er zijn nog plaatsen vrij! Meld je aan en klik hier.  
Pontier&vanMoorst altijd op zoek naar inspiratie...
In het najaar hebben we verschillende congressen bezocht zoals het MKB congres met als thema veerkracht. Met boeiende sprekers zoals Annemarie van Gaal, Roland Kahn en de zeer humoristische ondernemer Frank Krake. Deze dag heeft ons in beweging gezet om de introductieworkshop "Succes door veerkracht voor ondernemers" te ontwikkelen.

Tijdens het congres De praktijk van zelfsturende teams  opende Jos de Blok van Buurtzorg met zijn ervaringen. In dit artikel uit de Correspondent krijg je een indruk van de visie van deze inspirerende no nonsense man die uitspraken doet waarbij de tenen van iedere manager gaan krullen: hij triggert, daagt uit, reflecteert en maakt veel mogelijk! Boeiend om onze ervaringen van het coachen van zelfsturende teams met anderen te kunnen delen. Er is nog genoeg werk aan de winkel als het gaat om ontwikkeling van teams richting zelforganisatie. Binnenkort hierover onze blog!
 
Tijdens het congres Positieve Psychologie raakten we geïnspireerd door de enthousiaste aanpak van Frederike Bannink . Het lukt haar in korte tijd een zaal van meer dan 500 deelnemers interactief aan de slag te laten gaan met vragen uit de positieve psychologie. Resultaat was een hele positieve sfeer, veel energie en lol. Heel leuk om met je team te doen! We delen er een paar met jullie zodat je je teamoverleg een boost kan geven.  
  • Vraag je buurman/vrouw welke drie sterke kanten hem/haar hebben gebracht tot waar hij/zij nu is in zijn/haar beroep en vraag van elk een kort voorbeeld te geven.
  • Welke vijf dingen doe jij die iets toevoegen aan de wereld?
  • Waarop ben je het trotst in het afgelopen jaar?
  • Je wordt gelukkiger van geven dan van ontvangen…Doe daarom tijdens een werkdag vijf aardige dingen voor een ander :-)

Wij wensen jullie een inspirerend nieuw jaar toe!
Afbeeldingsresultaat voor grappige kerst spreuken 2017

Je maakt ons erg blij als je deze mail doorstuurt naar een collega of vriend(in)!
Website Pontier&vanMoorst
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven of omdat u een relatie bent van Pontier&vanMoorst

Blijf op de hoogte van Pontier&vanMoorst

Copyright © 2016 Pontier&vanMoorst, Alle rechten voorbehouden
 Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Pas uw e-mailadres/gegevens aan 


This email was sent to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pontier&vanMoorst · Rijen, Nederland · Rijen, NB 5121 EM · USA

Email Marketing Powered by MailChimp
Lees 4094 keer Laatst aangepast op donderdag, 16 maart 2017 20:31

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

slotje

Adres

Burgemeester Sweensplein 26, 5121 EM Rijen

telefoonPaula Pontier: 06-11065542

telefoonNatasja van Moorst: 06-38906403
      

 

Webdesign: Visual Thinking